Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije je organizator kulinarskog natjecanja ZLATNA SOLINKA, jednog od 5 natjecanja unutar Hrvatskog kuharskog kupa koji ima tradiciju dugu 12 godina.
Solin je drugi put domaćin ovog natjecanja koje će se održati u restoranu Gašpić od 6. do 7. travnja 2017.
Natjecanje prate četiri suca, vrhunski kuhari članovi Hrvatskog kuharskog saveza, a natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske koji pripremaju tri slijeda jela – predjelo – Svečana hladna plata pripremljena od humusa, svježeg sira i piletine, glavno jelo – Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od fileta pastrve Solinka, sezonskog povrća, mahunarki i začina Sana i desert – Hladni desert pripremljen od čokolade, badema i prošeka.
U sklopu natjecanja će se organizirati edukativna i interaktivna radionica kuhanja za djecu iz DV Cvrčak te gastro prezentacije, a za sudionike natjecanja i goste turističko razgledavanje Solina i okolice.
Posebna je zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.