Sinoć je u Makarskoj završen prvi međunarodni kuharski kup IKKER koji se odvijao za vikend u hotelu Meteor. Natjecanje je ocjenjivalo devet majstora kuhara predstavnika kuharskih asocijacija država iz kojih dolaze natjecatelji, a između četrnaest najboljih šefova najviše ocjene je dobio Dragan Šljivić iz Banja Luke, s pravom može za sebe misliti da je najbolji od najboljih.
{mp3}Reportaze/ikker_2015_sljivic{/mp3}
Dok su natjecatelji od zadanih namirnica kuhali, gastro-znalac i književnik Veljko Barbieri o svim je jelima govorio kako su se jela koja su se kuhala spremala kroz povijest gastronomije do danas. Makarski gradonačelnik Tonći Bilić nije krio zadovoljstvo što se u grad pod Biokovom ponovno vratila jedna kuharska manifestacija koja je i započeta kroz regionalno natjecanje „Biser mora“:
{mp3}Reportaze/ikker_2015_bilic{/mp3}
„Vjerujem da će se IKKER ponovno vratiti u Makarsku nakon što će se prema planu svake godine održavati u drugoj državi“, kazao je makarski gradonačelnik. Da je manifestacija bila uspješna, kazao je i predsjednik SKMER-a, Miro Bogdanović:
{mp3}Reportaze/ikker_2015_miro{/mp3}
Pred ekipom SKMER-a novi je izazov, a riječ je o tradicionalnom kuharskom natjecanju „Biser mora“ koji će se od 25. do 29. ožujka održati u Supetru, a najbolji hrvatski kuhari s „Bisera mora“, dobit će pozivnicu za drugi „IKKER“ za kojeg nije još poznato gdje će se održati.