Vrgorac je proglašen je gradom dalmatinskog pršuta i vina, odlukom tamošnje Turističke zajednice.
Potaknuti činjenicom da Mesna industrija Braća Pivac i manje privatne sušare s područja Vrgorca daju više od polovice ukupne hrvatske proizvodnje pršuta, Vrgorac se proglašava gradom pršuta i postaje hrvatski centar proizvodnje te suhomesnate delicije, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Vrgorca Željka Opačak.
Na hrvatsko tržište iz Vrgorca godišnje stiže više od 130.000 komada dalmatinskoga pršuta koji je uz jagodu drugi vrgorački proizvod koji pokriva više od polovice nacionalnog tržišta.
Osim savršenih klimatskih uvjeta za proizvodnju pršuta, u vrgoračkim poljima Jezero, Rastok i Bunina zasađeno je 14 milijuna čokota vinove loze pa Turistička zajednica ove godine pokreće trodnevni eno-gastro festival Dani dalmatinskog pršuta i vina, koji će se održati početkom rujna u etno selu Kokorići. (Hina)