U Splitu se od 1.-31.12. održava Gastro Get festival koji okuplja ugostitelje iz Dioklecijanove palače koji imaju namjeru obogatiti adventsku ponudu u Splitu.
U Splitu je danas predstavljen Gastro Get festival koji okuplja splitske ugostitelje koji djeluju u okviru Geta u Dioklecijanovoj palači i koji su se okupili kako bi obogatili adventsku ponudu u Splitu.
Uje oil bar, O’Zlata, Trattoria Bajamont, Mazgoon, Galerija Food i Bar, Pikulece, Nadalina i Uje wine bar udružili su snage kako bi predstavili izuzetno bogat program festivala koji se održava od 1.-31.12.
Program je podijeljen u pet tjedana, a započinje sa ribom, nakon čega nas čeka tjedan mesa, zatim mlado maslinovo ulje, potom bakalar i pjenušci i posljednji tjedan festivala posvećen je craft pivarima.
Svakoga tjedna predviđena su brojna gostovanja, degustacijski meniji, ulična zabava, street food po izuzetno povoljnim cijenama, pop up deli shop u kojem će se svakoga tjedna izmjenjivati ponuda, brojne izložbe i događanja, a sve to uz podršku Turističke zajednice grada Splita.
Nije moguće nabrojati sve dijelove ovog bogatog programa ali svako vrijedi istaknuti gostovanja Dina Galvagna, Luke Nižetića, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana, braće Čučković, vinarije Meneghetti, ribara Kalambere s Visa koji će kuhati ribu ulovljenu dan prije, izložbu Gorkija Žuvele, Tomislava Galovića koji će rezati svoj čuveni kulen, zatim najmanje kino na svijetu u organizaciji Mediteran film festivala, radionicu Bean to bar (od zrna do čokolade, kultne Nadaline…)
Osim bogatog gastronomskog programa svakoga je dana predviđen i zabavni program koji u svakom objektu prati prigodan i zaista povoljan street food, popularne cijene vina, rakija i kuhanog vina.
Cijeli Get za ovu je prigodu ukrašen i signiran kako bi adventski ugođaj prenijeli na sve njegove posjetitelje.