Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) za ugostitelje organiziraju edukacijsku radionicu na temu gastro i eno turističkog proizvoda, koja će se održati 6. lipnja u Hotelu Park u Splitu, s početkom u 9.30 sati.
Radionica će pružiti vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući marketing, a namijenjena je prije svega chefovima u restoranima i voditeljima ugostiteljskih objekata. Rok prijave je do 1. lipnja.
Predavači su poznati chefovi okrunjeni Michelinovim zvjezdicama i vrhunski sommelieri: Lionel Levy, Marco Stabile te ostali.
Broj mjesta je ograničen, odnosno do najviše 100 sudionika s područja Dalmacije (od Zadra do Dubrovnika). Prijave će se zaprimati do popunjavanja mjesta. U lipnju je u planu i radionica u Opatiji, a na jesen dvije radionice za kontinentalni dio Hrvatske.
Program radionice:
Split 06.06.2017, hotel „Park“
09:30-10:15 „Glava u zvjezdicama“ Chef Lionel Levy, 1 Michelin *, Hotel Dieu Intercontinental, Marseille, Francuska
10:15-11:00 „Slastičarstvo u restoranima s Michelinovim zvjezdicama“ Chef slastičar Yoan Dessarzin, Hotel Dieu Intercontinental, Marseille, Francuska
11:00-11:30 „Komunikacija, marketing, odnosi s gostima…savršena formula za uspjeh“ Gabriel Vasquez
11:30-12:00 Pauza za kavu
12:00-12:45 „Jedno jelo-jedno zašto“ Chef Marco Stabile, 1 Michelin *, Ristorante Ora di aria, Firenze, Italija
12:45-14:00 „Sljubljivanje hrane i vina/najpoznatije svjetske sorte“ Mira Šemić, WSET sommelier, Ljubljana, Slovenija
„Sljubljivanje hrane i vina/hrvatske autohtone sorte“, Mario Meštrović, sommelier, A.S.I.diploma-GOLD certificate
Način prijave:
Prijavu je potrebno poslati na e-mail cehovi@hok.hr s Vašim imenom i prezimenom, radnim mjestom/funkcijom, nazivom ugostiteljskog objekta, e-mail adresom te web stranicom ako postoji. U slučaju dodatnih pitanja molimo kontaktirati HOK – Odjel za cehove – Krešimir Tomić, tel 01 4806 631, cehovi@hok.hr ili kresimir.tomic@hok.hr