Split postaje pozornica spektakularnog plesa okusa
U sklopu manifestacije Štorije o’ spize, tijekom „20 dana splitskih restorana“, od 14. listopada do 5. studenog, najbolji ugostitelji pod Marjanom predstavljaju v čeka lokalnom stanovništvu i turistima po simboličnim cijenama.
Brudet od lignji s palentom, juha od buče i škampi, tartar od hobotnice, marinirana janjetina s povrćem ili torta od smokve i naranče samo su neke od delicija koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca po cijeni menija od 25€ za jednu osobu ili nižoj, a restorani su i ostatak ponude prilagodili Štorijama o’ spize.
„Cilj je ponuditi Splićankama i Splićanima jedinstveno iskustvo uživanja u jednostavnoj dalmatinskoj spizi, na nezaboravnoj lokaciji, po pristupačnim cijenama.“ – poručuje Josip Čulić, jedan od ugostitelja koji se pridružio akciji.
Na poziv Turističke zajednice grada Splita odazvao se i Zlatan Botica koji kaže kako je manifestacija organizirana u najboljem dijelu godine, jer Splićanke i Splićani, kao i njihovi gosti, imaju neponovljivu priliku upoznati splitsku gastronomsku ponudu u idiličnom jesenjem ambijentu:
„Prvenstveno želimo oživjeti gastronomski smjer koji se temelji na tradicionalnim užancama pripremanja jela s namirnicama našeg podneblja i ovo je prilika da zajedno doprinesemo očuvanju dalmatinske kuhinje.“
Među šesnaest restorana, koji će Splićanima u narednim danima prezentirati najbolje od svoje kužine, našla su se i dva restorana splitskog ugostitelja Danijella Nikolle:
„Pridružili smo se iz vrlo jednostavnog razloga, jer podržavamo svaku manifestaciju kojoj je cilj produljenje turističke sezone. Najmanji doprinos, kojeg mi možemo dati, jest sudjelovati.“
Štorije o’ spize, ovog listopada i studenog, tako postaju hodnik kroz epohe splitske kuhinje, a restorani, od tradicionalnih do modernih, će se dati najbolje od sebe kako bi predstavili jedinstvenu priču u svakom zalogaju.
„Za mene je ovo izuzetno važan projekt, kako za naše goste, tako i za turiste koji su još u našem Splitu i zadovoljstvo mi je ponuditi svima promotivnu cijenu ručka ili večere. Štorije o’ spize trebaju Splitu, zaista to mislim i uvijek ću sudjelovati u ovakvim projektima Turističke zajednice.“ – poručila je ugostiteljica Ivona Cokarić.
Popis restorana, koji su se priključili ovogodišnjim Štorijama o’ spize, dostupne datume za posjet ili rezervaciju, kao i detaljne menije s promotivnim cijenama možete pronaći na ovoj poveznici, a restorani koji se još uvijek žele pridružiti Štorijama o’ spize mogu se prijaviti na manifestacije@visitsplit.com.