Ne propustite CROFISH 2017. u Poreču!

0

CROFISH, sajam ribarstva i ribarske opreme jedini takav događaj na području Hrvatske održat će se od 26. – 28. listopada u Poreču u sportskoj dvorani Žatika (odmah na ulazu u Poreč iz smjera Pazina). 

Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske, te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture.

Tijekom održavanja Sajma planira se održati niz popratnih događaja, od kojih naglašavamo tribine, specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima. Cilj je sajma jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

GASTRO DOGAĐANJA

Sajam će ove godine dodatno obogatiti mirisi i okusi mora te morskih delicija. Kroz sve dane trajanja sajma vrhunski kuhari pripremati će posjetiteljima delicije čije će glavne namirnice biti razne vrste riba i školjaka.
Svoje vještine prezentirati će vrhunski kuhari iz renomiranih istarskih restorana i Zagreba. Biti će tu raznovrsnih specijaliteta od pulpe morskog ježa, brancina, tune, kozica, Jakobovih kapica, orade, trilje, kokota, dagnji, lignji, sipa, te mnogih drugih slasnih ribljih jela.

Biti će to prilika da svi zainteresirani gurmani i zaljubljenici u more svakodnevno besplatno degustiraju pomalo neobične i zaboravljene morske specijalitete. Na prezentacijama i degustacijama u unutrašnjem i vanjskom djelu sajamskog prostora posjetiteljima će svakodnevno biti podijeljeno nekoliko stotina besplatnih porcija navedenih specijaliteta. Gastro program odvijati će se prema niže navedenom rasporedu.

ČETVRTAK 26.10.2017.  / 12:00 – 19:00 COOKING SHOW

12:00 – 13:30 DEAN GLUHAK
                        Chef 

14:00 – 16:00 GIANPAULO SARDOT
                        Chef kuhinje, restoran Peterokutna kula, Poreč

16:30 – 19:00 KRISTIJAN BENIĆ I MARTIN ŠPAČEK (KIKI I MARTIN)
                        Pobjednici poznatog kulinarskog showa “3,2,1 kuhaj”
Kuhari u kulinarskom showu “Ma Ki Ruži po kužini?!”

15:00 – 16:00  BESPLATNA DEGUSTACIJA NA VANJSKOM PROSTORU

 

PETAK 27.10.2017.  / 11:00 – 19:00 COOKING SHOW

11:00 – 13:00  ZLATKO ŠKARA
Chef u Gastroprojekt d.o.o.

13:30 – 16:00  DAVID SKOKO
Chef, Konoba Batelina, Banjole

16:30 – 19:00  IVAN BARBIĆ
Chef kuhinje i vlasnik, restoran la Battana, Santa Marina

15:00 – 16:00  BESPLATNA DEGUSTACIJA NA VANJSKOM PROSTORU

 

SUBOTA  28.10.2017.  / 11:00 – 18:00 COOKING SHOW

11:00 – 13:00  DOMAGOJ BARIŠIĆ
Chef kuhinje i vlasnik, konoba Bare, Funtana

13:30 – 15:30  DINO GALVAGNO
Freelance chef i konzultant 

16:00 – 18:00  DEAN GLUHAK
                        Chef 

15:00 – 16:00  BESPLATNA DEGUSTACIJA NA VANJSKOM PROSTORU 

 

Radno vrijeme sajma za posjetitelje:
Četvrtak, 26.10.2017. od 12:00-19:00 sati
Petak, 27.10.2017. od 10:00-19:00 sati
Subota, 28.10.2017. od 10:00-19:00 sati

Ulaz na sajam je besplatan tijekom sva 3 dana održavanja sajma.