Koliko god da nam je bilo lijepo za blagdane, i koliko god degustirali ukusnih i različitih jela, toliko tijelo nakon svega zove u pomoć jer, najčešće, u tom obilju pretjeramo s hranom.
Organizam traži nešto lagano, pa je stara stvar da nakon obilate trpeze treba prikočiti s hranom i zaliječiti se malo. Jedan od onih vrhunskih kuhara koji u najboljim restoranima kuhaju delikatesne stvari, Hrvoje Zirojević, dao nam je odličan savjet.
{mp3}Reportaze/juhica_za_dan_poslije_Zirojevic1{/mp3}
Kad dođe jutro poslije, lako je ako si na materinoj spizi, al ako nisi evo kako se radi ta famozna “juhica za dan poslije” uopće nije komplicirana stvar:
{mp3}Reportaze/juhica_za_dan_poslije_Zirojevic2{/mp3}
Eto, čuli ste, ništa na prišu. Jednostavno je, a zlata vrijedi. U slast i dođite k sebi od dočeka Nove godine. Koliko god je s guštom dočekujemo, toliko nam za organizam zna biti naporna. Dakle, kvalitetan start u Novoj godini nikako neka vam ne prođe ovih dana bez juhe, što prije – to bolje!
U slast!