U posljednjem smo mjesecu 2016 godine i vjerojatno već svi znate gdje ćete za doček Nove 🙂 🙂 🙂 !
Šala mala, ali…ma gdje god na kraju bili, kada otkuca ponoć svi će, više-manje, nazdravljati s pjenušcem! Naš prijedlog je da ovaj put za čin-čin uz cmok-cmok 🙂 koristite pravi hrvatski, podvelebitski pjenušac od meda!
Dobro ste čuli!
To je prvi takav pjenušac u Hrvatskoj.
Ja sam ponosan, a mislim da može biti ponosna i cijela zadarska županija. Imam proizvod koji može na svaki stol, kaže nam Martin Baričević, ponosni vlasnik pjenušca, a inače pčelar.
Otud i ideja! Kakav je okus pjenušca?
Neke velike razlike nema. Ljudi obično misle da je to preslatko. Znači, sav medni slador se pretvori u alkohol što se ne može napraviti od svake vrste meda. Proces proizvodnje traje najmanje godinu i pol ,objašnjava gospodin Martin.
Pod Velebitom – pjenušac! J Što bi rekli stari Baričevići na ovu francusku modu?
Mi smo tu u siromašnom kraju tako da definitivno oni u životu nikad nisu provali pjenušac tako da mi je teško kazati što bi rekli. Vjerojatno bi bili sretni što sam nastavio tradiciju, kaže gospodin Baričević.
I na kraju zanimalo nas je gdje se može kupiti taj zadarski pjenušac od meda?
Zbog male količine proizvodnje cijena nije mala, 200kn + pdv. Zbog činjenice da se naši trgovci i ugostitelji teško prilagođavaju novim okolnostima ja prodajem sve na kućnom pragu i po potrebi dostavljam na traženu adresu, kaže Martin Baričević.
Adresa i kontakt:
Petra Zoranića 38
Maslenica, Zagrebačka, Croatia
OPG Baričević
098 272 668 ili 099 249 1464