Hrvatski kuharski kup 2018. u Solinu – Zlatna Solinka

0
Foto: PR

Kao i prethodnih godina, Grad Solin je pokrovitelj i ovogodišnje treće  Zlatne Solinke koja će se održati u terminu od 7. do 9.veljače 2018. u restoranu Andrea, Nirs na Dračevcu.
Organizator je Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije, a ovo je jedno od 5 natjecanja unutar Hrvatskog kuharskog kupa koji ima tradiciju dugu 13 godina.

Ove godine će se natjecati 18 kuhara iz raznih dijelova Hrvatske, a njihova jela će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, članova sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza. U programu će sudjelovati i carving majstori koji će predstaviti svoje vještine u rezbarenju voća i povrća.

Natjecatelji će pripremati tri slijeda jela – Predjelo – Svečana hladna plata pripremljena od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, Glavno jelo – Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća i Desert – Hladni desert pripremljen od klementina, rogača, badema i skute.

Po dolasku prvog dana u popodnevnim satima, natjecatelji ulaze u kuhinju i započinju pripremu jela, a stručno ocjenjivanje je na rasporedu drugoga dana, 8. veljače od 15 do 19 sati. Nakon ocjenjivanja slijedi završna svečana večera s proglašenjem pobjednika uz prigodni zabavni program u 20 sati.