U organizaciji TZ grada Solina, hotela President Solin i udruge Solinjani, na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja, od 9 – 10 sati u hotelu President Solin održati će se gastronomska manifestacija “Uskršnji
doručak”.
Cilj manifestacije je prezentirati tradicionalnu uskršnju gastronomsku ponudu gostima (sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule). Također, cilj je i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.
Doručak će uz hotel President pripremiti i Udruga Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običaja grada Solina. Ove godine udruga Solinjani će prezentirati gostima način pripreme sirnica, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu. Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept njegove izrade, program će upotpuniti dječji sastav „Solinski bubamarci“ i veterani KUD-a Salona. Manifestacija se organizira već četvrtu godinu zaredom.