Cammeo će za nekoliko dana odlučiti o poslovanju u Splitu

0
Foto: Josko Ponos / CROPIX

Nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao da je poslovanje Cammea u Splitu ilegalno, Uprava Cammeo grupe je odlučila reagirati priopćenjem.

Ovo je prvi put da se neko nadležno tijelo Republike Hrvatske očitovalo o poslovnom modelu koji u Splitu odnedavno provodi tvrtka Cammeo, ali i neke druge kompanije koje su prisutne na tržištu. Kao tvrtka koja je u potpunosti prilagođena poslovanju u okviru zakona, prihvatit ćemo odluke nadležnih službi i postupiti sukladno tome. Tijekom sljedećih nekoliko dana donijet ćemo odluku o poslovanju u Splitu, poručili su iz Cammea.

Smatramo da je najbolje rješenje za cijelu situaciju kako u Splitu, tako i u cijeloj Hrvatskoj, liberalizacija taksi-tržišta koja bi uvelike trebala pojednostavniti obavljanje ove djelatnosti ne samo nama, nego i drugim kompanijama i pojedincima koji se žele okušati u ovome poslu. Time bi samo Cammeo grupa mogla zaposliti dodatnih 1500 djelatnika u cijeloj Hrvatskoj, a sveukupno bi čak 6000 ljudi moglo biti zaposleno u ovom sektoru.

Nadamo se da će institucije Republike Hrvatske prepoznati taj potencijal i donijeti odgovarajuće zakone koji će bitno poboljšati uvjete za obavljanje taksi-usluge i kojim će se potaknuti novo zapošljavanje. Smatramo da je državi čije gospodarstvo počiva na turizmu bitno da u svojoj turističkoj ponudi ima kvalitetnu, pouzdanu i sigurnu službu koja odgovara potrebama modernog čovjeka.