Feng shui – savjeti za ljeto!

0
Foto: gdnonline.com

Ljeto nam se polako primiče! Iako su dani još do nedavno bili kišni i promjenjivi sve se više privikavamo na najtoplije razdoblje u godini. Kako se u feng shuiu svako godišnje doba povezuje s jednim od pet elemenata, vladajući element u narednim mjesecima je vatra.

Od svih pet elemenata vatra ima najizraženije yang karakteristike, stoga s njom trebamo biti oprezni. U feng shuiu vlada pravilo da vatri treba pristupiti s poštovanjem, te ju koristiti umjereno i na pravi način.

Karakteristika vatre je velika snaga pa će pravilno primijenjen element vatra pridonijeti dobroj sreći, povoljnim prilikama, uspjehu, priznanju i kretanju prema naprijed.

Ukoliko imate dojam da ste zapeli na mjestu, nemate ciljeve ili ih često mijenjate, ovisni ste o tuđem mišljenju, bezvoljni ste ili apatični te iskušavate stalnu nesigurnost, ništa započeto ne završavate, tada je razdoblje vladavine vatre pravo vrijeme da iskoristite moć ovog elementa za svoju dobrobit.

U svoj dom ili poslovni prostor vatru unosimo pomoću boja, a to su crvena,roza i narančasta boja, samo moramo biti oprezni u intenzitetu boje i znati pravu mjeru.

Oblici koji pripadaju vatri su; trokutasti, šiljasti, te oblik zvijezde i piramide.

Materijali koji predstavljaju vatru su svi umjetni materijali; plastika, koža, vuna, krzno, laminat, mikrofibra, stiropor, PVC stolarija te razne zaštitne folije.

Isto tako, možemo koristiti svijeće, aroma lampice, rasvjetu, kamin te sunce i suncokrete.

Južni dio našeg doma ili poslovnog prostora je područje u kojem vlada ovaj snažni element, zato je važno pogledati kako je uređen ovaj dio na nivou cijelog prostora, te u svakoj prostoriji zasebno.

Važno je dobro počistiti ovaj dio doma, ukloniti sve što nam je nepotrebno i staviti nekoliko aktivatora koji će pojačati djelovanje vatre.

Nadam se da ćete lako pronaći nekoliko aktivatora koji imaju karakteristike vatre kao što su; suncokreti, ogledalo u obliku sunca, stolnjak ili zavjese u boji vatre, razne narančaste ili roza naljepnice za zidove, nekoliko svijeća ili aroma lampica te lijepa lampa koju ćete redovno držati upaljenu.

Poželjno je na jug staviti i zdrave biljke, naročito one visokog rasta.

Kada naš južni dio prostora uredimo po feng shui principima on će doprinijeti strujanju snažne energije kroz dom koja će donijeti uspjeh i priznanje svim stanarima.

I,na kraju jedna mudra misao koja glasi: „… život je kao fotografija, kad se nasmiješiš, bolje ispadne…“

Korisne savjete iz feng shuia  pripremila je Monika Tomić-Ferić, feng shui savjetnica.

Svi koje zanima kako urediti svoj dom ili poslovni prostor po principima feng shuia, mogu poslati na e-mail zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela 091 500 7940.