”Smrtni grijesi” u Kaštel Lukšiću

0
Foto: PR

U Starom kinu u Kaštel Lukšiću 18. lipnja s početkom u 20h održat će se najnovija i zadnja predstava ove sezone Kaštelanskog kazališta – “Smrtni grijesi”.
Predstava je nastala pod mentorstvom redatelja Roberta Raponje u kojoj sudjeluju članovi Kaštelanskog kazališta.

Predstava je futuristički moralitet koja se bavi promišljanjem o tome što čovjek jest i pretpostavlja što može postati u budućnosti ako dopusti da ga civilizacijski napredak i suvremena tehnologija udalje od njegove prave prirode. Pisac Felix Mitterer kroz sedam jednočinki na duhovit i šokovit način nastoji propitati kako će funkcionirati obitelj za pedeset godina i što se događa ako roditelji odgajaju djecu i stvaraju ih na svoju sliku i priliku, te ih žele izložiti kroz medije kao svoje proizvode.

Kroz svaku jednočinku autor oslikava što čovjek jest, što čini svojoj obitelji ako je vođen ambicijom i željom da se istakne, nametne društvu i u tome je tvrdokoran i nepopustljiv. U svakom trenutku nastoji bez obzira na svoju osrednjost i skučenost, bližnjima nametnuti svoju volju. Što će se dogoditi među članovima tročlane obitelji, zamišlja autor, kada intimno postane javno, a javno intimno.

Režiju predstavu potpisuju članovi Kaštelanskog kazališta pod mentorstvom Roberta Raponje. Igraju: Tajana Rožić, Marija Adam Stojić, Hrvoje Svalina, Jurica Škalabrin, Antonela Moranduzzo Gradski, Ivona Čuljak, Ana Matijević, Željka Lovretić, Sandra Karuza, Marin Jelenčić, Danijel Nejašmić, Jasmin Kovačev Viviana Bojić.