Klis i Jakov Vetma na čelu Hrvatske udruge povijesnih gradova

0
Foto: yuotube.com

Hrvatska udruga povijesnih gradova u Varaždinu je proslavila petu obljetnicu, a na svečanoj sjednici, koja je bila i izborna, za predsjedatelja je izabrana Općina Klis i njezin načelnik Jakov Vetma.

Udruga pomaže na način da utječe na zakonodavne okvire koji nas ograničavaju – bilo na po pitanju korištenja EU fondova, bilo po pitanju nekakvih drugih zakonskih regulativa. Mi smo u Klisu imali niz problema, a vjerujem i drugi gradovi. I Split je član Hrvatske udruge povijesnih gradova. Vjerujem da ćemo u budućnosti zajednički bolje rješavati probleme s kojima se susrećemo, kazao je u izjavi za Radio Dalmaciju načelnik Općine Klis Jakov Vetma.

Hrvatska udruga povijesnih gradova okuplja 21 grad u zemlji, a Vetma je na mjestu predsjednika udruge naslijedio Andru Vlahušića, koji je dao ostavku na tu dužnost. Moramo pojednostaviti cijelu proceduru dobivanja sredstava, i onda svaka općina i svaki grad mogu svojim stanovnicima osigurati bolji standard života. Ako se za to ne izborimo kroz ovakve udruge koje će zajedničkim nastupom stvarati politički i drugi pritisak prema Vladi RH, neće se nitko boriti za nas. Ja se nadam da ću kao predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova ostvariti dobru suradnju s ministrom kulture, kazao nam je Vetma.