22. memorijalni malonogometni turnir ”Damir Tomljanović – Gavran”

0
Foto: PR

U subotu, 30. travnja, u Selinama (općina Starigrad) bit će održan memorijalni malonogometni turnir u čast Damira Tomljanovića – Gavrana, koji je život izgubio u obrani položaja u Zadarskom zaleđu i svih poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Organizatori turnira su Udruga ratnih veterana 1. Gardijske brigade ’’Tigrovi’’ i Općina Starigrad. Na turniru sudjeluje 12 ekipa iz cijele Hrvatske.
Finalna utakmica na rasporedu je u 18 sati, a potom će biti proglašeni najuspješniji sudionici turnira te dodijeljene nagrade i priznanja.

Smisao turnira je očuvanje uspomene na Damira Tomljanovića Gavrana i sve one koji su žrtvovali svoje živote za svoju Domovinu i život novih naraštaja u miru.

Stožerni brigadir Damir Tomljanović – Gavran bio je uzor u mnogo čemu. Jednostavan i samozatajan ucrtavao je put iznimnog bojovnika i čovjeka. Posljednji zadatak bio mu je obrana položaja u Zadarskom zaleđu. Jedan, za njega sasvim uobičajen obilazak prve crte bojišnice, bio je tragičan. Bilo je to 17. veljače 1994. Crni dan za njegovu obitelj, 1. gardijsku brigadu, njegove Tigrove kao i za cijelu Domovinu. Bio je i ostao legenda! Priča o Gavranu nikada neće završiti, poručuju iz Udruge pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika ”Damir Tomljanović – Gavran” Zadar.