Počinje ciklus predavanja mladih predavača Moozgavci

0
Foto: PR

U ponedjeljak, 4. travnja, u 19 sati u Info zoni počinje ciklus predavanja Moozgavci u kojem će niz mladih predavača prestaviti svoja područja interesa i istraživanja.

Ciklus otvara Marija Lozo koje će u svom predavanju dati povijesni pregled odnosa prema djeci s teškoćama u razvoju i razložiti kulturološki zadane obrasce ponašanja prema „drugima i drugačijima“.

Moozgavci će se u Info zoni izmjenivati do subote – u utorak ćete imati priliku saznati koji su morski organizmi najcjenjeniji. Gostuje Pero Ugarković, urednik portala podvodni.hr.

U srijedu možete sudjelovati u raspravi o očuvanju kulturne baštine. Petra Valovičić, osnivačica i predsjednica udruge ANTROPOP, otvorit će raspravu kroz prikaz raznih primjera očuvanja, (ne)prepoznavanja i zaštite kulturne baštine.

U četvrtak ćete moći čuti nove spoznaje o Crvenom jezeru, predavanje će u 20 sati održati Ivo Andrić, docent na Katedri za hidrologiju Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu.

U petak se možete informirati o virđinama, ženama koje su odabrale živjeti kao muškarci, ili su tako odgajane u patrijarhalnim zajednicama na području Crne Gore, Albanije i Srbije, predavačica je Nina Vigan, magistra etnologije i antropologije, ruskog jezika i književnosti.

A u subotu možete saznati čemu služi računarska fizika. Naime, ciklus Moozgavci zatvorit će u subotu u 19 sati Tomislav Primorac, diplomirani računarni fizičar koji se trenutno bavi računalnim simulacijama tekućina. Tomislav će odgovoriti na pitanja što uopće znači računarska fizika, kako nam numerika pomaže i kako je razvojem računala to područje uzelo zamaha.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.