Matijašević: Vladi za sada dvojka, ali učinila je i dobre poteze

0
Foto: youtube

Čelnik HURS-a Ozren Matijašević komentirao je za Naglasnik Radio Dalmacije rad Vlade. Iako se to uglavnom radi nakon sto dana vladavine, on je to učinio ranije.

Predsjednik HURS – a Ozren Matijašević odgovorio nam je kakvom ocjenom ocjenjuje dosadašnje poteze Vlade Tihomira Oreškovića. Ocjenjujući njihov rad u prva dva mjeseca ocjenama od 1 do 5, Vlada je, prema Matijaševiću mišljenju, zaradila plus dva: “Aktualna hrvatska Vlada na žalost ne funkcionira jer joj politika u strukturi vlasti ne da i ne omogućava rad; unatoč nesretnim okolnostima Vlada je donijela i neke dobre odluke za koje želim vjerovati da je jutro i neka takav bude dan – konkretno su riješili nešto što nisu bili u stanju njihovi prethodnici, riješili su slučaj TLM-a. Riješili su konkretno jedan od parafiskalnih namete malim iznajmljivačima, donijeli su odluku o pojeftinjenju plina, znači imaju takav pristup koji konkretizira svoje djelovanje u korist građana”, rekao je.

Matijašević je naglasio kako se posljednjih tjedana u više navrata sastao sa nekoliko resornih ministara, na temu problema u određenim  tvrtkama, te je rekao kako ipak vidi pozitivne pomake.

Je li riječ o prvom dojmu koji nekad zna i zavarati ostaje vidjeti, kaže nam: “Želim vjerovati da će politika prestati s međusobnim nadmudrivanjem, svojevrsnim cirkusom i tako omogućit Vladi nesmetan rad. Ponavljam, ako izmuzmem loše, jeftino političko prepucavanje između Mosta i HDZ-a, predsjendice i premijera, gdje su špijuni prioritet umjesto ekonomije, onda bih rad ministara i premijera ipak mogao ocijeniti pozitivnom pocjenom.”

Ocjene Matijaševića u skladu su i s nedavno provedenom anketom RTL – a o radu nove Vlade. Prosječna ocjena koju su ispitanici dali radu nove Vlade je bila 2,41.