Ministar Kuščević u Splitu

0
Foto: www.hdz.hr

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević boravit će u radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, tijekom kojeg će obaviti više radnih sastanaka.

Prvi radni sastanak planiran je u zgradi Županije a organizira se s ciljem rješavanja pitanja nastavka gradnje stanova iz programa poticane stanogradnje na lokaciji Kila 1 i javnih sadržaja u sklopu projekta POS-a u tom dijelu Splita.

O toj će temi ministar Kuščević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj razgovarati sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom i predstavnikom Grada Splita te drugim zainteresiranim predstavnicima građana i javnih institucija.

Sastanak započinje u 11 sati a njegov je završetak planiran za 12.20. Zainteresirani mediji moći će snimiti početak sastanka i izjave na završetku.

Nakon toga ministar Kuščević obići će Zavod za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije kako bi s ravnateljem i djelatnicima Zavoda razgovarao o radu Zavoda i planiranim aktivnostima Ministarstva na poboljšanjima geoprostornih podataka.

Ministar će posjetiti i Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Županije gdje će s pročelnikom i djelatnicima Odjela razgovarati o funkcioniranju sustava e-dozvole, tijeku postupka ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada te o drugim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

Na kraju svog radnog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji ministar Kuščević obići će Područni ured građevinske inspekcije u Splitu kako bi s pročelnicom i ostalim djelatnicima razgovarao o radu inspekcije i promjenama Zakona o građevinskoj inspekciji na kojima Ministarstvo radi.