Karamarko u Šibeniku o aktualnim pitanjima

0
Foto: CROPIX/ Nikolina Vukovic Stipanicev

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u Šibeniku da je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odgovoran premijeru i njemu kao potpredsjedniku Vlade te da biti ministar znači rješavati probleme, a ne može, dodao je, “u jednom momentu sam postati problem”.

Komentirajući izjavu ministra Orepića u  sinoćnjem “Otvorenom” HTV-a,  u vezi sa smjenom ravnatelja policije Vlade Dominića, da je on ministar unutarnjih poslova, Karamarko je rekao  kako mu je poznato da je Orepić ministar te da je pročitao tu izjavu.  Meni je poznato da je on ministar. On je svakako ministar, a ministar znači i obveza. Ministar znači da treba rješavati probleme, a ne može u jednom momentu sam postati problem, rekao je Karamarko.  Podsjetio je kako su upozoravali na neke  kadrove u policiji  još prije mjesec dana te da je bio i red da se to ispita. Dodao je kako su neki ljudi smijenjeni, a neki nisu.

Prema tome, gospodin ministar je odgovoran premijeru, odgovoran je meni kao potpredsjedniku Vlade, ali odgovoran je i svim građanima Republike Hrvatske. Ja se toplo nadam da on zna svoj posao, da će znati svoj posao i da će napraviti ono što treba napraviti“, rekao je Karamarko.

Na upit kako funkcionira koalicija i suradnja s Mostom, Karamarko je odgovorio da  funkcionira dobro, ali nije romantično.  “Nije idealno, budimo pošteni i iskreni – nailazimo na probleme, ali stvar je tome da probleme rješavamo”,  rekao je da problema ima  “na raznim stvarima, kod kadroviranja i kod taktike, ali rješavamo probleme, dakle – nema problema koji nismo riješili.

Karamarko je ponovio kako ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić mora otići s te dužnosti jer nema potporu predsjednice. On je uŠibeniku obišao pogone valjaonice IMPOL-TLM-a, a sastao se i sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, s kojim je razgovarao o gospodarstvu u toj županiji.