Preminuo glumac Dragan Nikolić

0
Foto: https://hr.wikipedia.org

Poznati srpski glumac Dragan Nikolić (72), preminuo je u bolnici nakon duge i teške bolesti.

Nikolić, koji je nedavno i operiran, hitno je primljen u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život. Bio je na aparatima i nije mogao samostalno disati. Nažalost, nije preživio. Popularni glumac duže je vrijeme bolovao od teške bolesti probavnog sustava.

Ostat će upamćen po ulogama u više od 80 filmova, desecima televizijskih serija, a među ostalim i po televizijskom show programu Obraz uz obraz koji je vodio sa svojim suprugom, glumicom Milenom Dravić.

Prvu značajniju glavnu ulogu (Džimi Barka) ostvario je u filmu takozvanog crnog vala Kad budem mrtav i beo Živojina Pavlovića, za koju je nagrađen na festivalu u Puli 1968.

Generacije će ga pamtiti po ulozi Flojda, neostvarenog automobilskog asa u Nacionalnoj klasi, kicoša koji pjeva šlagere seoskoj djevojci (Nedi Arnerić) u filmu Slobodana Šijana Ko to tamo peva, turskog pljačkaša u Banović Strahinji, za koju je 1981. osvojio Zlatnu arenu u Puli, Popaja u Balkan ekspresu, ili Prleta u serijalu “Otpisani” i filmu Povratak otpisanih