ABA: Zadar dočekuje Krku

0

Košarkaši Zadra u 15. kolu regionalne ABA lige u 21.00 sat u dvorani “Krešimir Ćosić” dočekuju slovensku Krku.

Bit će to njihov drugi međusobni susret ove sezone a početkom listopada u Novom Mestu Krka je slavila sa 77:66. Utakmica je vrlo važna i za jedne i za druge a s obzirom da igraju na svom parketu zadrani su favoriti.. Momčad Ante Nazora je do sada ubilježila po sedam pobjeda i poraza dok je Krka na omjeru 6-8.

Nakon dva gostovanja na kojima smo rezultatski loše prošli moramo se vratiti u pravi ritam i nametnuti svoj stil igre. Krka je kvalitetna, dobro ukomponirana i taktički uravnotežena momčad, s jako dobrim šuterima ali i odličnom unutarnjom igrom gdje se ističi dvojica naših bivših igrača Jure Lalić i Ive Ivanov te Slovenac Žiga Dimec. Ne očekujem lagan posao i morati ćemo krvavih koljena izići iz ove utakmice da ostvarimo pobjedu. Moramo biti agresivni, pogotovo u obrani, izjavio je uoči utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Cibona u 19.00 sati gostuje kod Tajfuna dok prvak Hrvatske Cedevita sutra (nedjelja) u isto vrijeme dočekuje Sutjesku iz Nikšića.

Igraju se i četiri utakmice prvog kruga drugog dijela Kupa “Krešimir Ćosić”. Sastaju se: u 16.00 sati Jazine ArbanasiVrijednosnice Osijek (mala dvorana SC Višnjik) te u 19.00 sati Jolly JBS- Ribola Kaštela, Zabok-Alkar i Grafičar Ludbreg- Škrljevo.