Cedevita u TOP 16!

0
Foto: Hina/ Damir Senčar

Košarkaši Cedevite prvi su put u povijesti kluba izborili plasman među 16 najboljih u Europi. Drugi su krug Eurolige osigurali unatoč domaćem porazu od milanskog EA7 Emporio Armanija s 82:85.

Kako je Cedevita u Milanu slavila s 9 poena razlike (77:68), i poraz manji od tog omjera bio je dovoljan za prolaz. Sve preko toga odgodilo bi odluku za posljednje kolo u kojem Cedevita gostuje kod Perasovićevog Laborala, a Milano dočekuje već otpisani Limoges.

Momčad Jasmina Repeše bolje je otvorila susret i pred kraj prvog poluvremena imala velikih 16 poena prednosti (45:29). Vratila se Cedevita nakratko na razliku koja je vodi dalje (45:50), ali je nepune četiri minute do kraja zaostajala 13 poena za Armanijem (66:79). Bilan je ubacio 4 poena u nizu, Mačvan s druge strane postavio 70:81, da bi Pullen ubacio dvicu, Babić ukrao loptu Simonu, a Pilepić stavio tricu za 75:81. Simon je pogodio samo prvo slobodno bacanje, Pilepić ubacio još jednu tricu za 78:82. McLean je promašio tricu, Pilepić uhvatio loptu i s dva slobodna bacanja osigurao prolaz Cedevite u TOP 16. Lafayette je pogodio tricu, Bilan dvicom postavio konačan omjer.

Najefikasniji su kod Cedevite bili Miro Bilan s 23 i Marko Arapović sa 16 poena. Za EA7 Emporio Armani Hummel je dao 21, McLean 15, a Krunoslav Simon 13 poena.

TOP 16 su ranije osigurali Fenerbahče, Olympiacos, Laboral, Efes, Lokomotiv Kuban, Barcelona, Žalgiris, CSKA Moskva, Unicaja i Bamberg, uz Cedevitu su im se pridružili još Panathinaikos s 82:51 protiv Zelengore i Himki iz Podmoskovlja sa 78:69 u Strasbourgu. U posljednjem kolu traže se još tri sudionika druge faze Eurolige. Dva iz skupine A, gdje Real, Bayern i Crvena zvezda imaju po 4, a Strasbourg 3 pobjede, te jedan iz skupine D, gdje Darušafaka u izravnom dvoboju dočekuje Maccabi Žana Tabaka kojem za prolaz treba pobjeda s više od 10 poena razlike.