Hajduk svladao Lokomotivu

0

Hajduk je pred 22784 gledatelja na Poljudu svladao Lokomotivu s 2:1 u 11. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige . Strijelci za Hajduk bili su Livaja i Sigur, a za Lokomotivu Čop.
Počelo je minutom šutnje za sve preminule članove u povijesti Hajduka i koreografijom Torcide uz brojne „topovske udare” povodom 74. rođendana najstarije europske navijačke skupine.

U 6. minuti je Rakitić ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, Šarlija je prenio loptu prema drugij stativi, a Livaja tukao u bliži kut. Šubarić je odbio, a netko od gostiju izbio u korner. Izveo ga je Rakitić, a Livaja glavom sa 7 metara poslao loptu u mrežu za 1:0.

U 12. je Kalik uzeo loptu Vrbančiću i proigrao Livaju kojem je lopta odskočila u ključnom trenutku pa je tukao preko gola. U 14. je Čop s 20 metara po zemlji zagrijao dlanove Lovre Kalinića. U 24. je Hajduk odigrao sjajnu akciju, Kalik-Bamba-Livaja, koji je prošao čuvara, ali njegov ubačaj prema Kaliku nije bio precizan.

U 27. je Lokomotiva izjednačila greškom kapetana Hajduka Lovre Kalinića. Ispucavao je loptu i pogodio Čopa od kojeg se odbila u mrežu za 1:1.

U 34. je Goričan tukao desnom nogom s lijeve strane kaznenog prostora, ali je njegov udarac prema suprotnom kutu s 15 metara završio u naručju Kalinića. U 40. je Rakitić proigrao Biuka koji je po sredini ušao u kazneni prostor, ali je pucao pored lijeve vratnice Šubarića. U 44. je nakon akcije Kalika i Biuka Livaja ostao na desnoj strani kaznenog prostora, ali je Šubarić njegov udarac odbio u korner. Izveo ga je Rakitić, lopta je šetala oko šesnaesterca, a Kalik s 18 metara tukao preko gola.

U 50. minuti je Vrbančić opalio izvana, lopta se odbila od Kalinićevih prsa, sve je završilo kornerom za Lokomotivu. U 52. je Livaja s 20 metara pucao preko gola. U 54. je Livaja nakon kombinacije sa Sigurom i Rakitićem tukao s 10 metara pod gredu, Šubarić je odbio u korner. U 59. je Šarlija dobio žuti karton, a Lokomotiva slobodni udarac s 20 metara, s lijeve strane. Pucao je Čop, a Kalinić šakama odbio. U 64. je Sigur na pas Livaje izbio sam pred Šubarića, pucao mu je kroz noge, ali je Šubarić obranio. U 72. je Trajkovski loše primio loptu koju mu je idealno podvalio Sigur.

U 76. minuti je Melnjak, u svom prvom prodoru po lijevoj strani od ulaska s klupe, prošao sve do gol-aut linije i na drugoj strani kaznenog prostora pronašao Sigura. Kanadski reprezentativac je desnom nogom primio loptu, a lijevom je s 8 metara poslao u mrežu za 2:1.

Hajduk je igrao u sastavu: Kalinić – Hrgović, Uremović, Šarlija, Diallo (od 73. Melnjak) – Rakitić, Krovinović (od 62. Pukštas) – Bamba (od 46. Sigur), Kalik (od 62. Trajkovski), Biuk (od 62. Dajaku) – Livaja.