Hajduk slavio protiv Šibenika

0
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je pred 21.538 gledatelja na Poljudu nadigrao Šibenik s 4:0 u 9. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige. Strijelci su bili Ivan Rakitić, Bruno Durdov, Anthony Kalik i Marko Livaja.

Hajduk je tako prvu četvrtinu prvenstva zaključio na prvom mjestu. Ima 21 bod, a Rijeka i Dinamo po 19. Slijede Varaždin s 12, Šibenik i Istra 1961 s po 11 te Osijek s 10. Najugroženiji su Gorica i Lokomotiva s po 8 te Slaven Belupo s 5 bodova.

U 2. minuti je Rakitić odigrao dupli pas s Dajakuom na lijevoj strani kaznenog prostora i s 8 metara po travi poslao loptu u mrežu.

U 17. minuti je Hrgović proigrao Durdova na desnoj strani kaznenog prostora, a šesnaestogodišnjak je „zavaljao” čuvara i ljevicom zakucao loptu u mrežu.

U 62. minuti se Livaja spustio po loptu do centra, proigrao Prpića, a mladi stoper isprve gurnuo Kalika u situaciju 1 na 1. Kalik je desnom vanjskom prebacio istrčalog vratara i upisao se u strijelce.

U 88. je došao red i na Livaju. Sigur je s centra dao sjajnu loptu na llijevo krilo, biuk je lijevom nogom isprve poslao u kazneni prostor, a Livaja je jednim dodirom sproveo u mrežu.

Hajduk: Lučić – Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo (od 63. Melnjak) – Rakitić (od 77. Moufi), Krovinović – Durdov (od 63. Sigur), Kalik (od 72. Bamba), Dajaku (od 63. Biuk) – Livaja.

Šibenik: Đaković Perić (od 31. Gržan), Morrison, Dujmović Kolega, Bakić (od 86. Vasilj), Kavelj, Zuta – Božić (od 70. Baković), Santini (od 70. Delić), Torres (od 46. Prekodravac).