Dječji tjedan u Solinu

0

Na nekoliko lokacija u gradu Solinu, od 7. do 13. listopada 2024.g., odvijat će se niz događanja za djecu povodom obilježavanja Dječjeg tjedna.

Svake se godine, u prvom punom tjednu mjeseca listopada i pod motom “Ljubav djeci prije svega” želi skrenuti pozornost na važnost promicanja dječjih prava, poticati bolji položaj djece u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici. Dječji tjedan važan je zbog edukativne komponente, ali i zbog pružanja zabave djeci čija su radost i veselje u fokusu svih zbivanja.

Grad Solin i ove je godine priredio mnoštvo zbivanja s ciljem što veselijeg obilježavanja Dječjeg tjedna kako slijedi:

ponedjeljak, 7. listopada na Livadi pored Poslovnog centra Solin u 18:00 sati održat će se CIRCUS FAMILY SHOW u izvedbi “Svijeta čarolije”.

Zabavnom događaju prethodit će nastupi djece: DJEČJI ZBOR “MENDULICE” VRANJIC, PLESNA SKUPINA “SOLINSKI BUBAMARCI”, PLESNI STUDIO “GITA”, SOLINSKE MAŽORETKINJE I UDRUGA ZA SINDROM DOWN 21 SPLIT.

Voditeljice programa su Marta Mikas i Palmina Teklić.

Ukoliko se želite fotografirati sa spretnim štularima i saznati iz prve ruke kako se ta vještina može naučiti, pozivamo vas da dođete prije početka programa od 17:15 sati. Štulari će vas rado dočekati i uvesti u zabavni program večeri.

utorak, 8. listopada na izletištu Jadro održat će se edukativno – kreativna radionica “Moja prijateljica ribica Solinka”. Uz stručno vodstvo djeca će na radionici izrađivati svoje maštovite ribice Solinke.

Svijet bajki i priča, uz pomoć djece i pripovjedača, oživjet će na Uri o’ priče i to na više lokacija. Pričaonice će se odvijati u Gradskoj knjižnici Solin i ograncima prema sljedećem rasporedu:

SRIJEDA (9.10.)

GK SOLIN (SREDIŠNJA KNJIŽNICA) – 10.00 – 11.00 sati;

GK SOLIN (OGRANAK SVETI KAJO) – 18.00 – 19.00 sati

ČETVRTAK (10.10.)

GK SOLIN (OGRANAK MRAVINCE – KUČINE) – 10.00 – 11.00 sati;

GK SOLIN (OGRANAK VRANJIC) – 18.00 – 19.00 sati

PETAK (11.10.)

GK SOLIN (SREDIŠNJA KNJIŽNICA) – 18.00 – 19.00 sati

petak, 11. listopada u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održat će se edukativno predavanje na temu “Spremnost djeteta za upis u 1. razred osnovne škole”. Predavač je Ivana Šabić, prof. logoped – vanjski suradnik Udruge “Moje dijete” Solin.

Program Dječjeg tjedna za vikend odvijat će se na izletištu Jadro.

subotu, 12. listopada u 10:00 sati započet će lutkarski mjuzikl “Pravi prijatelj” u izvedbi Produkcije Z. Nakon toga slijedi kreativna radionica “Prijatelji Jadra” gdje će se polaznici bolje upoznati s biljnim i životinjskim svijetom ihtiološkog rezervata Jadro.

nedjelju, 13. listopada od 11:00 do 12:00 sati, održat će se SPORTSKI SHOW ZA DJECU SVIH UZRASTA pod vodstvom stručnog i uvijek urnebesno smiješnog klauna Spartanka Smotanka.

Pozivamo sve malene ljubitelje sporta, glazbe, plesa, pjesme, knjiga i čitanja, biljnog i životinjskog svijeta, lutkarskih predstava i kreativnog stvaranja – svega onoga što dječica vole i u čemu uživaju da nam se pridruže i budu dio Dječjeg tjedna. Dođite se zabaviti, družiti i veseliti!

Pozivamo mame, tate, bake, djedove, tete, barbe, prijatelje – dođite podijeliti sreću i stvarati uspomene!

Cilj tjedna je pružiti ljubav djeci prije svega, a onda podršku i puno zajedničkih trenutaka – za vrijeme Dječjeg tjedna i uvijek!

Ulaz na sve programe je besplatan!