Izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić preuzeo službu ravnatelja KBC-a Split

0
Foto: PR / KBC Split

Izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić je 23. rujna 2024. godine preuzeo službu ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split.

Tom prilikom kazao je da je splitski KBC najveća i najvažnija javnozdravstvena ustanova u Dalmaciji te zajednički dugoročan projekt sviju, i onih koji u bolnici rade i samih pacijenata, jer je svima važno da imamo što kvalitetniju bolnicu.

Posvetit ću se unaprjeđenju organizacije radnih procesa unutar bolnice kako bismo imali što kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu uslugu. Fokus će biti na pacijentima, ali i na osoblju jer su oni najvrjedniji resurs kojeg imamo. Osluškivati ću potrebe s terena kako bismo što bolje valorizirali kompleksnosti pojedinih radilišta te stvorili takvu radnu atmosferu da spriječimo odljev liječnika, medicinskih sestara i drugog osoblja. Paralelno s tim nastaviti ćemo raditi na uvođenju novih dijagnostičko-terapijskih postupaka, zanavljanju i nabavci opreme te svim onim infrastrukturnim projektima koji su bili ranije komunicirani, a koje ćemo prilagoditi novim zdravstvenim standardima i svjetskim konceptima moderne medicine. Uhvatit ćemo se u koštac i sa naslijeđenim problemima, prvenstveno onima oko sređivanja prometa i parkinga u krugu bolnice, dovršetka Regionalnog transfuzijskog centra, optimizacije rada OHBP-a te svakodnevnih poteškoća s kojima se u radu susrećemo, istaknuo je ravnatelj Dolić.

Izrazio je nadu u nastavak dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske i Ministarstvom zdravstva koji su u zadnjih šest godina imali do sada najveća ulaganja u KBC Split te time omogućili velik iskorak u kadrovskom i infrastrukturnom te stručnom smislu.

Zahvalio je v.d. ravnatelja dr. Marku Jukiću i svim dosadašnjim ravnateljima na njihovom radu i zalaganju za opće dobro.