93. MRDUJSKA REGATA CENTRALNI JE DOGAĐAJ OVOGODIŠNJEG SPLITSKOG FESTIVALA JEDRENJA!

0
Foto: TZ Milna
Punih mjesec dana Split i Dalmacija će živjeti u znaku 100 godina organiziranog jedrenja u Hrvatskoj! Pred nama su najmasovnije, najprestižnije i najpopularnije regate, s naglaskom na Mrduju i Višku, koje se u razdoblju od 21.9. do 20.10.2024. održavaju na našem području, a u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud. Prijave za sve regate su otvorene, a najbrže čekaju posebne pogodnosti.

Središnji događaj ovogodišnjeg festivala bit će 93. Mrdujska regata, najstarija i najmasovnija na našoj strani Jadrana. Ove godine se održava  5. listopada 2024. uz bogat cjelodnevni zabavni program, nagrade i natjecanja, od limene glazbe, promocije morske marende, do velikog subotnjeg kulinarskog showa i koncerta Promaya banda, trenutačne Splitske glazbene senzacije koja privlači svojom energijom i jedinstvenim stilom i na kraju uz Kazetofon party by DJ Vangel i plesačice. Osim sportskih draži, Splitski Festival Jedrenja nudi svim sudionicima, ali i gostima Splita i Dalmacije pregršt zabavnih programa, kulinarskih doživljaja kao i nagrada i natjecanja. Ove godine, tako se na Mrduji ponovo dodjeljuje među jedriličarima  popularna  “NAGRADA PO SRIĆI”, a ove godine je to vanbrodski motor SUZUKI koji je osigurao pokrovitelj tvrtka Motonavis. Prijave za sve regate su otvorene na web stranicama jklabud.hr, a ovim putem posebno pozivamo jedriličare koji žele svoju posadu obući u jubilarne 100 godina jedrenja, majice 93.Mrduje i na leđima imati natpis s imenom broda, da to mogu osigurati uplatom startnine do 25.9. te dodatnom uplatom donacije. Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih trenutaka, povezivanju s drugima i slavlju strasti prema jedrenju. Za više informacija o programu, registraciji i svim detaljima, posjetite našu službenu web stranicu jklabud.hr ili nas pratite na društvenim mrežama. OTP banka je kao i prijašnjih godina podržala Mrdujsku regatu i dala joj dodatni medijski “vjetar u leđa” na valovima Radio Dalmacije.
Vidimo se na moru!

SPLITSKI FESTIVAL JEDRENJA – OSNOVNE INFORMACIJE

Splitski Festival Jedrenja predstavlja jedinstvenu manifestaciju koja objedinjuje najznačajnije jedriličarske manifestacije u Splitu tijekom rujna i listopada: Boboviška Labud Classic, Mala Mrduja, te Mrduja i Viška regata. Nositelj projekta i organizator svih regata je Jedriličarski klub Labud Split.

  • 26. Labud Classic, regata morskih oldtimera jedri se na relaciji Split – Bobovišća na moru – Split u dva razreda/klase brodova kojima je dozvoljeno sudjelovanje: Classic, krstaši stariji od 40 godina, izrađeni isključivo u drvu, dužine od 7,7 do 15,0 metara te Vintage, krstaši stariji od 30 godina, izrađeni u stakloplastici, čeliku, aluminiju, šperploči ili pak drvu (za slučaj kada je trup izgrađen dijagonalnom ili stich&glue metodom), dužine o 6 do 12 metara.
  • 24. Mala mrduja Memorijal Boris Vujnović – Mrduja Optimist Kup jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih regata za najmlađe uzraste, za jedriličare klase optimist koja svake godine okuplja stotinjak Optimista u dobi od 8 – 15 godina.
  • 93. Mrdujska regata, najstarija je i najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana, i jedna od najstarijih u Europi, a svake godine okuplja oko 200 brodova i 1.500 jedriličara na ruti od Splita do Mrduje i natrag.
  • 80. Viška regata, najprestižniji je krstaški jedriličarski spektakl na hrvatskoj strani Jadrana, i jedna od najstarijih u Europi, a svake godine okuplja 150 brodova s više od 1.000 jedriličara na ruti od Splita do Visa i natrag.
  • On-line prijave za sve regate su otvorene putem web adrese: www.jklabud.hr