Dodijeljene nagrade Emmy

0

Održana je najvažnija ceremonija u svijetu televizije – 76. dodjela televizijskih nagrada Emmy.

Favorit, serija Shogun, proglašena je najboljom dramskom serijom. Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku za najbolju dramsku seriju. Serija “Hacks” je proglašena najboljom komedijom.

“Shogun” je odnijela nagrade i za najboljeg glavnog glumca te glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Hiroyuki Sanada i Anna Sawai. Riječ je o prvoj seriji na japanskom jeziku nominiranoj za nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju i tek drugoj nominiranoj neengleskoj seriji nakon korejske uspješnice “Igra lignje”.

Netflixov “Baby Reindeer”, jeziva priča o barmenu kojeg uhodi mušterija, proglašena najboljom antologijskom serijom.

Serija “The Bear” je osvojila tri od četiri glumačke nagrade Emmy u kategoriji komedija – za najboljeg glumca u komediji (Jeremy Allen White), za sporednog glumca (Ebon Moss-Bachrach) te za najbolju sporednu glumicu u komediji (Liza Colón-Zayas).

Najbolji sporedni glumac u dramskoj seriji je Billy Crudup, “The Morning Show”.

Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji je Elizabeth Debicki iz “Krune”, fiktivne drame o britanskoj kraljevskoj obitelji.
Jean Smart, iz hit serije “Hacks” odnijela je nagradu za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji.

Najboljom natjecateljskom reality serijom proglašen je “The Traitors”.

Najbolja sporedna glumica u antologijskoj seriji je Jessica Gunning, “Baby Reindeer”.

Nagradu za najbolju režiju za seriju ograničenog trajanja dobiva Steven Zaillian, “Ripley”, dok je nagrada za najbolji scenarij u humorističnoj seriji pripala Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen Statsky, “Hacks”.
“The Daily Show” je osvojio nagradu za najbolji talk show.

Najboljim sporednim glumcem za limitiranu ili antologijsku seriju proglašen je Lamorne Morris (Fargo).

Najbolji scenarij za dramsku seriju pripao je Willu Smithu, “Slow Horses”. Najbolji scenarij za limitiranu ili antologijsku seriju pripao je Richardu Gaddu i britanskoj seriji “Maleni irvas”.

Nagradu za najbolju režiju za humorističnu seriju dobiva Christopher Storer i serija “The Bear”.

Kao najbolja režija za dramsku seriju proglašenje ona Fredericka E.O. Toye, “Shоgun”.

Najbolji glavni glumac u miniseriji, antologijskoj seriji ili televizijskom filmu je škotski komičar Richard Gadd, tvorac i zvijezda Netflixove crne komedije i trilera “Maleni irvas”.

Jodie Foster osvojila je prvog Emmyja u karijeri glumeći u HBO-ovoj seriji ‘Pravi detektiv: Zemlja tmine’.
Najbolja limitirana/antologijska serija je – “Maleni irvas” (Baby Reindeer) koja je bila i glavni favorit. Serija je inače za prestižnu nagradu dobila 11 nominacija.