Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale Wimbledona

0
Foto: HTS / Mario Ćužić

Donna Vekić ostala je dva poena od finala Wimbledona. Talijanka Jasmine Paolini slavila je s 2:6, 6:4, 7:6 nakon dva sata i 50 minuta igre u najdužem ženskom polufinalu u povijesti najstarijeg i najpoznatijeg svjetskog teniskog turnira.

Prvi gem je donio šest izjednačenja na servis Paolini i dvije break-lopte koje Vekić nije iskoristila. Priliku je dočekala i iskoristila kod 2:2. Dva gema kasnije je došla do 0-40 i realizirala treću loptu za 5:2. Odservirala je za set bez izgubljenog poena. Paolini joj je u cijelom setu uzela samo dva poena na servisu, od čega su dva bila Donnine dvostruke pogreške.

Vekić je i u drugom setu prva došla do break-lopte, kod 1:1, ali je forhend bio prejak. U sljedećem je gemu Donna novom duplom, četvrtom u meču, dala Talijanki prvu priliku da joj uzme servis, ali se izvukla i izjednačila na 2:2. Potom je Vekić propustila još dvije break-lopte. Svoj je početni udarac izgubila u zadnjem gemu.

Donna je treći set otvorila s 2:0, imala je i loptu za 3:0. Paolini se s 3:1 vratila na 3:3, Vekić odmah odgovorila, ali još jednom je ispustila prednost. Paolini je prvi put u trećem setu povela, 5:4. Promašeni forhend Vekić donio je protivnici meč-loptu koju je izvukla dobrim servisom. Donna je imala dvije lopte za 6:5. Milimetarski out je donio 6:5 za Paolini. Donna je podlegla emocijama i rasplakala se na izmjeni strana. Paolini je došla do druge meč-lopte, a Vekić odigrala jedan od najboljih poena cijelog meča.

U Super tie-breaku je Paolini dvostrukom pogreškom na servisu dala Donni početnu prednost. Vekić je promašenim forhendom omogućila protivnici povratak s 3:1 na 3:3. Do zadnjeg poena su obje osvajale poene na svom početnom udarcu da bi Paolini iskoristila svoju ukupno treću meč-loptu za 10:8.

Vekić je zabila 42 izravna poena uz 57 neprisiljenih grešaka dok je Paolini imala 26 „winnera” i 32 greške.