Uskoro počinje „Mali Marulić“

0

Roditelji pripremite se za putovanje u zemlju dječje mašte i igre, stiže nam 8. Mali Marulić!

Split će idući tjedan, od 13. travnja postati domaćin najboljih predstava hrvatskih autora za djecu, a u Gradskom kazalištu lutaka u četiri dana trajanja odigrat će se sedam predstava šest domaćih kazališta, kaže nam ravnateljica GKL-a, Marija Tudor:

{mp3}Reportaze/mali_marulic_2015_1{/mp3}

Tu su i predstave „Deveta ovčica“, kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, „Ezopove basne“ kazališta Žar ptica, Zagreb, „Šuma Striborova“ u izvedbi kazališta Hotel Bulić iz Zagreba, kazalište Mala scena odigrat će predstavu „Godišnja doba“, a kazalište lutaka Zadar predstavu „Genijalni genije“. Svečano otvaranje zakazano je 13. travnja u 19 sati, a tada će se dodijeliti i nagrade za najbolji dramski tekst za djecu:

{mp3}Reportaze/mali_marulic_2015_2{/mp3}

Najbolje glumce, redatelje, tekst, scenografiju i predstavu u cjelini nagradit će stručni žiri, a i dječji žiri sastavljen od učenika splitskih osnovnih škola također će proglasiti najbolju predstavu. Te nagrade bit će uručene na zatvaranju festivala koji će ove godine trajati od 13. do 16. travnja. Ulaznica u slobodnoj prodaji je ostalo još malo, stoga požurite! Cijena im je 30 kuna.

mali marulic 2015 plakat