Splitska Turističko-ugostiteljska škola najuspješnija u Hrvatskoj u njihovoj branši!

0

Da,to su naša dica. To su učenici splitske Turističko- ugostiteljske škole, koja su proteklog vikenda sudjelovala na Državnom natjecanju Gastro 2015. u Biogradu na moru. Ova škola je osvojivši pet medalja postala uvjerljivo najuspješnija škola u Hrvatskoj u ovom sektoru.

{mp3}Reportaze/turisticko_ugostiteljska_skola_st_ucenici{/mp3}

Riječ je o natjecanju na kojem sudjeluju ugostiteljske škole iz cijele Hrvatske i Slovenije, a u osam kategorija natjecalo se 92 učenika. Razgovaramo s ravnateljem Turističko -ugostiteljske škole iz Splita, Ivom Bilićem

Vjerujemo da ste jako ponosni i sretni?

{mp3}Reportaze/turisticko_ugostiteljska_skola_st_ivo_bilic{/mp3}

Za ovako veliki uspjeh naših srednjoškolaca zaslužni su i mentori, a jedan od njih je i prof. Dario Žaja.

Prof. Žaja, što vi imate reći o ovom uspjehu vaših đaka?

{mp3}Reportaze/turisticko_ugostiteljska_skola_st_dario_zaja{/mp3}

Da imaju dobro srce i osjećaj za svoje kolege dokazuju mladi slastičari ove splitske srednje škole koji će u srijedu poslijepodne i četvrtak ujutro organizirati humanitarnu akciju za svoje potrebite kolege. Tako će za učenike svoje škole koji žive u teškim životnim uvjetima prodavati slastice (sirnice, buhtle, kroasane, fritule…) ta dva dana na Marjanskim vratima. Sva zarađena sredstva biti će donirana potrebitim učenicima. Bravo!

REZULTATI:

    Pripremanje menija:

    Estera Marić – Srednja strukovna škola Vinkovci;
    Živko Tomaž – Turističko-ugostiteljska škola Maribor;
    Roberto Boštjančić – Ugostiteljska škola Opatija;

    Posluživanje menija:

    Bruno Banjan – Turističko-ugostiteljska škola Split;
    Hrvoje Ključarić – Gospodarska škola Varaždin;
    Marija Vuković – Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb;

    Pripremanje hladnog slanog izloška:

    Krešimir Plašć – Srednja škola Zabok;
    Roko Čulina – Turističko-ugostiteljska škola Split;
    Milan Tomčić – Turističko-ugostiteljska škola Maribor;

    Pripremanje hladnog slatkog izloška:

    Valentina Barusić – Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb;
    Dolores Šimunić – Srednja škola Topusko;
    Ana Bulić – Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik;

    Pripremanje barskih mješavina:

    Zrinka Rojnica – Turističko-ugostiteljska škola Split;
    Ljubica Radan – Srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića Sinj;
    Sara Čović – Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj;

    Poslovanje recepcije hotela:

    Mirna Matković – Turističko-ugostiteljska škola Split;
    Marko Franekić – Ekonomska škola Požega;
    Vanesa Mitrović – Ugostiteljsko-turistička škola Osijek;

    Poslovanje putničke agencije:

    Ivona Garić – Ekonomsko-birotehnička škola Slavonski Brod;
    Borna Treska – Srednja strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin Trogir;
    Lea Meštrović – Turističko-ugostiteljska škola Split;

    Predstavljanje turističkog mjesta-destinacije:

    Željka Krznar – Srednja škola Zabok;
    Franka Štrkalj – Turističko-ugostiteljska škola Šibenik;
    Ivana Brkljačić – Hotelijersko-turistička škola Opatija.