Veliki događaj za Brač počinje danas, 25. ožujka, u Supetru. Jubilarni, 10. ‘Biser mora’ – međunarodna gastronomska manifestacija svečano se otvara večeras u 19:30, a na Brač dovodi više od 250 kuhara iz 12 zemalja i puno znatiželjnika i zaljubljenika u “lipu domaću spizu”.
S Biserom mora Brač ulazi u turističku sezonu, a kakva je veza turizma i gastronomije, pitamo direktora Turističke zajednice Supetra, Ive Cvitanića :
{mp3}Reportaze/biser_mora_2015_ive_cvitanic1{/mp3}
Brojna su događanja u sklopu manifestacije, što biste izdvojili za domaći svit?
{mp3}Reportaze/biser_mora_2015_ive_cvitanic2{/mp3}
Lokalni restorani predstavit će se kroz Supetarske marendine, a na zanimljiv način spojit ćete kulturni turizam s domaćim gastro delicijama:
{mp3}Reportaze/biser_mora_2015_ive_cvitanic3{/mp3}
Navikli ste se na ‘Biser mora’ i sigurno ga nećete pustiti s otoka:
{mp3}Reportaze/biser_mora_2015_ive_cvitanic4{/mp3}
Program manifestacije možete naći na internetskim stranicama TZ grada Supetra. Brač nije daleko, stignete otići i vratiti se u jednom danu, samo izaberite što vas zanima.