Dubrovačko – neretvanska županija: Sedam novooboljelih, pozitivni svi iz Doma za starije u Pločama

0

Sedam je novooboljelih od koronavirusa u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, ukupno 92 osobe na današnji dan.

Trenutno je hospitalizirana 31 osoba, od čega 23 u OB Dubrovnik, a osam u Studentskom domu. Stigli su rezultati iz Doma za starije u Pločama. Svih 18 osoba je pozitivno na koronavirus. U Domu za starije u Dubrovniku, uzeti su jučer brisevi svih korisnika i djelatnika, do sada pristigli rezultati djelatnika, svih 12 su negativni. Sinoć je došla pošiljka od 55 tisuća komada kirurških maski koje će biti podijeljene zdravstvenim ustanovama.

‘Situacija je ozbiljna, moramo zajednički raditi na tome da se ovo stanje zadrži u ovim okvirima dok se ne počne poboljšavati. U Županiji imamo sedam novih pozitivnih na koronavirus, ukupno 92 osobe. To je zadovoljavajuće još uvijek. Stanje je jučer poremetio proboj u dva doma za starije osobe. U Dubrovniku se nadamo uspjeti obuzdati širenje epidemije, čekaju se nalazi testiranja iz Zagreba. Provodimo sve potrebne mjere i time pridonosimo uspjehu borbe protiv koronavirusa. Još uvijek je nužno pridržavati se svih mjera’ rekao je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ ove nedjelje.

Ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić rekao je kako je hospitalizirana 31 osoba. Na Zaraznom odjelu je 19 pacijenata, četiri su u jedinici intenzivnog liječenja i nitko nije intubiran, dok je u Studentskom domu njih 8. Jedna osoba koja je ranije premještena u Split je teškog općeg stanja i intubirana je, dok je osoba u Zagrebu dobrog općeg stanja. Bekić je rekao kako su dodatne dvije osobe izliječene, što je ukupno riječ o četiri pacijenta.

Kad je riječ o pacijentima iz doma u Pločama, svih 12 je hospitalizirano i pozitivno na COVID-19, dok je djelatnica doma u Studentskom domu.

Četvero štićenika Doma umirovljenika u Dubrovniku su u bolnici, jedna osoba je pozitivna na COVID-19, a za ostale se čekaju nalazi. Kako je rekao Mato Lakić iz HZJZ, od sedam novooboljelih, pet ih je iz Doma u Pločama. Jedna osoba je iz Konavala, a jedna iz Livna, kontakt ranije pozitivne osobe.