Zadarska županija: Još jedna oboljela osoba, ukupno 67

0

Još je jedna osoba pozitivna na koronavirus u Zadarskoj županiji tako da  je ukupan broj zaraženih na području županije 67. Novooboljela osoba povezana je sa Ortopedskom bolnicom Biograd na moru.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar trenutačno je 6 pacijenata od kojih su 2 na respiratoru.  Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno i prebačen je na COVID odjel. U biogradskoj bolnici smješteno  je 8 lakših pacijenata.

Policijski službenici su na području PU zadarske u protekla 24 sata obavili 326 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije i utvrdili kako se u tom vremenu 1 osoba nije pridržavala izrečene mjere.U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 58 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri tome nisu imali valjane propusnice. Odluka o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i na plaže.

Evo i upozorenja za građane: Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na  građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.