Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira održat će se od 21. do 26. svibnja

0

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s partnerskim organizacijama, osmu godinu zaredom organizira tradicionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom potiče što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će povezati ljude i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će se veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ovogodišnjom manifestacijom posebno se želi naglasiti važnost volontiranja u socijalnoj skrbi i pružanju socijalnih usluga. Međutim, kao i do sada okupit će se svi sektori u vidu međusektorske suradnje, te također povezati djelatnici raznih tvrtki s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora.

U prošlogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je 55 gradova i 156 organizatora volontiranja, koji su organizirali čak 269 volonterskih aktivnosti. Ono što je jako bitno istaknuti jest da je zabilježeno čak 4.059 volontera, dok se ove godine očekuje još veći broj uključenih građana koji će svojim volonterskim doprinosom pokazati u kakvom društvu žele živjeti, a ujedno pridonijeti svojoj zajednici i biti uključeni u društveno djelovanje.