Klio fest – Festival povijesti i Staza glagoljaša

0
Foto: PR

Manifestacija Klio fest – Festival povijesti prvi put će se održati u Zadarskoj županiji. U Zadru se u četvrtak 10.05. s početkom u 10.30 sati na prostoru Poluotoka održava ”Staza glagoljaša”. Ovogodišnja manifestacija se održava po peti put pod sloganom ”Iz učionice na ulicu”.

Organizator je Udruga glagoljaša Zadar dok su pokrovitelji Grad Zadar i Zadarska županija uz sudjelovanje šest škola i to: OŠ Sv Filip i Jakov, Sv. Filip i Jakov, OŠ Braće Radić, Pridraga, OŠ Šimuna Kožića Benje, OŠ Diklo, Zadar, OŠ Frabka Lisice, Polača, OŠ Zadarski otoci, Zadar i OŠ Jurja Barakovića, Ražanac.

Na prostoru Poluotoka postaviti će se na više mjesta klupe (od Trga do Katedrale), na kojima će učenici sa svojim voditeljima ispisivati glagoljska slova i poruke. Radionice su otvorenog tipa, te se prolaznici mogu aktivno uključiti u radionice i na taj način svladati osnove pisanja uglatom glagoljicom.

Također, učitelji i profesori su zajedno sa svojim učenicima pripremili obilje edukativnog materijala od osmosmjerki, uporabnih predmeta, pa do abecedarija koji će se dijeliti.