Uskršnji doručak u ponedjeljak u Solinu

0
Foto: smn.hr

U organizaciji Turističke zajednice grada Solina i udruge Solinjani, na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja od 9 do 10 sati u hotelu President Solin održat će se gastronomska manifestacija “Uskršnji doručak”, koja za cilj ima prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području Solina.

Za sve goste hotela i sve goste smještajnih kapaciteta grada Solina, održat će se prezentacija i degustacija tradicionalnog Uskršnjeg doručka (sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule). Sam
doručak će, uz hotel President, pripremiti i Udruga Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običaja grada Solina. Ove godine udruga Solinjani će gostima prezentirati prirodni način bojanja jaja, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu.

Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept
izrade, program će upotpuniti dječji sastav „Solinski bubamarci“ i veterani KUD-a Salona. Ova se manifestacija organizira već petu godinu zaredom.